Streetview

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Met Google Maps Streetview kun je zo ongeveer elke straat in Nederland bezoeken en een blik werpen in voortuinen en kamers van vreemden. Mediaprofessor Siva Vaidyanathan heeft er zo zijn bedenkingen bij, terwijl Google virale films rondblaast om het gebruik aan te moedigen. Hoe je het ook beziet, het is een fascinerend en behoorlijk indringend medium. Ooit eens door de verpaupering van Detroit willen rijden? Of een gevaarlijke wijk in Den Haag? Het is allemaal binnen handbereik met Streetview (Zie ook dit blog).

Reacties
  1. De aanblik te erg « Footprint op 21/03/2010

    […] van de Westerse wereld. Ik heb mezelf geparachuteerd in de zomergroene woonwijken van Google Maps Streetview en heb me links en rechts vergaapt aan de leegstand. Inderdaad […]

    Beantwoorden