Ontsnappen aan Clichés

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Een bal rolt over het asfalt, in de richting van de middenlijn. Het cliché voor “een kind in gevaar” terwijl er geen kind, noch gevaar te zien is. Film leek de afgelopen decennia te verworden tot een medium van clichés. De Amerikaanse filmindustrie en het ‘eindstation TV’ hebben daar veel aan bijgedragen. Maar langzaam lijkt door de komst van professionele films op het internet een kentering. Jonge makers – vaak solisten – zoeken nieuwe vormen van visualiseren. Als bioscoopfilms de ‘romans’ van het doek zijn, schrijven zij de poëzie. Kijk maar eens mee naar drie minuten ‘Spanje’. Beeld en geluid verweven door de jonge Matthew Brown tot een clip vol belevenis.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.