Barcode online

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Dat je met de camera van je mobiele een barcode kunt lezen, is voor velen al onbekend. De toepassing in deze film gaat nog een paar stappen verder. Het Braziliaanse Editoras Online begon een crossmediale campagne onder de naam living book. Het concept is zowel eenvoudig als gecompliceerd. De pagina’s van het boek bestaan uit QR-codes, die alleen middels je mobiele te ontcijferen zijn. De code voert je naar een website, waar niemand anders dan alleen boekeigenaren kunnen komen. De informatie die je daar aantreft werd door editorasonline.com voortdurend geactualiseerd. Het boek met barcodes was – volgens de uitgever – in een week tijd uitverkocht. Mij lijkt de technologie eerder geschikt voor pincode distributie, web-verificatie, notulen van Vrijmetselaars, websites van aandelen-adviseurs en info over criminelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.