Nuit Blanche

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Deze korte film is een echte muziekervaring die je natuurlijk zonder commentaar op je kunt laten inwerken. Geheel in lijn met de beeldtaal uit de eerste Hitchcock films, in die ultieme sfeer van licht en schaduw klinkt nu niet de blikkerige sound van een vergeten orkest, maar de prachtig gestreken melancholie van een ensemble met piano (muziek: Samuel Bisson). De boodschap is volkomen eenvoudig en compleet vervullend. Elk detail onder controle. Regie: Arev Manoukian.

Dat in de huidige cinematografie zo ongeveer alles mogelijk is, hebben we hier al eerder laten zien. Maar ook deze making-of is erg de moeite waard en is filmische po√ęzie op zichzelf. Het laat zonder commentaar precies zien hoe bewerkelijk het ogenschijnlijk eenvoudig resultaat kan zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.