Mechanische Geluidskunst

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Een automatiek met speakers, een zaal behangen met trillende kabels, wanden van plastic zakjes.. het komt uit de bizarre wereld van Zimoun. De Zwitsere kunstenaar Zimoun (1977) is autodidact en woont en werkt in Bern. He maakt installaties en geluidssculpturen, gebaseerd op mechanische bewegingsprincipes. Het resultaat is vrijwel altijd gracieus en harmonieus. Het werk is bijzonder fraai geregistreerd en leent zich dan ook bij uitstek voor internetdistributie.

Zijn thematiek doet overigens een beetje denken aan eerder getoond werk hier, van de kunstenaar Arthur Ganson. Onderstaande presentatie bij TED.com is bijzonder ontwapenend en zit boordevol prachtige, vaak complexe oplossingen rond zeer eenvoudige idee├źn: een blij makende vervulllig gaat ervan uit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.