Leader uit 1983

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

In 1983 maakte HBO Broadcasting een leader van zo’n 80 seconden. Het was voor die tijd een van de meest bewerkelijke leaders, die op de tv zender het publiek moest weten te binden. Er werd dan ook geen enkele moeite gespaard om er iets bijzonders van te maken. In een tijdperk waarin geen enkele digitale techniek denkbaar was, is het resultaat verbluffend. Een glossy logo was toen nog echt een glossy logo: van metaal.

Hoe men deze leader voor de on-air-look heeft samengesteld is dit belegen filmpje erg illustratief. De opening van haar nieuwe programmering werd snel een kwaliteitsbegrip en is heel lang onthouden door een enorm groep kijkers. Een bewonderenswaardig stuk werk. Zes decorbouwers hebben er drie maanden aan gewerkt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.