Viral Pamflet tegen Onrecht

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Aangrijpende animatiefilm, gebaseerd op telefoon gesprekken met asielzoekers, in eindeloze afwachting van hun bestemming. De film is een initiatief van de organisatie “Ctrl.Alt.Shift” die zich inzet tegen sociaal onrecht wereldwijd. De film wordt ingezet in het proces van bewustwording en gaat als viral gratis de ronde. Over de inhoud zeggen de makers: ‘A verbose and politically correct bureaucrat gives a lecture to a group of teenagers on the merits of the UK’s efficient and humane asylum system, whilst meanwhile, in the same building, detainees, imprisoned indefinitely in different ‘Removal Centres’ across the UK, leave messages in vain on an abandoned telephone answering machine in the ministry basement. Their messages detail the horror of the life that they have escaped due to conflict.’

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.