Harde Waarschuwing

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn

Dit filmpje kruipt erg dicht tegen de harde realiteit van het verkeersongeluk. De film is onderdeel van een campagne op scholen in Wales. “The Police hope a shocking film about the consequences of texting while driving will help prevent crashes”. Er zijn door de decennia heen veel discussies geweest over de werkzaamheid van dit soort films. Een korte termijn werking lijkt mij minimaal aannemelijk. Ik zit nog na te schokken. (voor 16 jaar en ouder).

Reacties
 1. Marc op 30/08/2009

  Wat een impact. In ieder geval op mij. Wel realistisch. Ben zelf bijna een keer tegen een betonnen muur gereden omdat ik zo nodig moets bellen (niets hands free dus). Telkens als ik die plek passeer voel ik mijn hartslag weer stijgen. Leermoment zullen wij maar zeggen!

  Beantwoorden
 2. Sueli Brodin op 01/09/2009

  Hi, there’s an article in today’s edition of the New York Times questioning this campaign and its effectiveness:
  http://www.nytimes.com/2009/09/01/technology/01distracted.html?ref=technology

  Maybe the effectiveness of this type of graphic film depends on cultural factors. Something that works well in Britain may not work as well in the US… Blood and gore are common features in British film productions, just think of any British police series…

  Beantwoorden